Wie krijgen mijn gegevens te zien?

Uit petitie.BE
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Degene die de petitie uiteindelijk ontvangt krijgt een uitdraai van uw gegevens om te controleren. In theorie kunt u persoonlijk door een politicus of beleidsambtenaar benaderd worden als ze gegronde vermoedens hebben dat ze waardevolle toelichting op de petitie kunnen krijgen op die manier. In de praktijk wordt er nagenoeg alleen met de petitionaris gesproken, als woordvoerder van alle ondertekenaars.

De ontvanger van een petitie kan geen mailing versturen naar de lijst ondertekenaars, want de privacywetgeving verhindert dat. Deze database is immers niet met die bedoeling aangelegd, dus dat mag niet.

De webmaster en de systeembeheerder van petitie.be hebben toegang tot alle gegevens. Petitie.be wil zich onderscheiden van concurrende aktiesites door de betrouwbaarheid en neutraliteit.

De petitionaris heeft gedurende de looptijd van de petitie geen toegang tot uw gegevens en krijgt na de 'sluiting' van de petitie alleen toegang tot de naam-titel-geboortedatum-woonplaats gegevens om te overhandigen. Dit is de lijst inclusief de op de website onzichtbare ondertekenaars. Deze lijst mag dus niet gepubliceerd worden (beschermd door de Belgische privacywetgeving) en mag alleen overhandigd worden om te worden gecontroleerd op echtheid.

En om indruk te maken natuurlijk! Volksvertegenwoordigers weten als geen ander hoe moeilijk het is om iemand ergens uit vrije wil ergens voor te laten tekenen...